نیروهای غیرمتخصص در شهرداریها؛ معضلی که هزینههای جاری را افزایش داده است
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی یوسفی عصر امروز سه شنبه در اولین اجلاس مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای خوزستان بیان کرد: باید دغدغههای اشخاصی که به صورت مستقیم در عرصه خدمت رسانی مشغول به فعالیت هستند را بشنویم.
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه با بیان اینکه در حوزه اختیارات شورای شهر و انتخاب شهردار نظراتی به صورت انتخاب مستقیم وجود داشت که مخالف آنها بودم، تصریح کرد: قوانین و روند انتخابات شورا باید اصلاح شود.
وی گفت: تعارض منافع اولین مورد در حوزه انتخابات شوراها است، نمایندگان مجلس در رد یا تأیید صلاحیت افراد تأثیرگذار هستند و بر روند انتخابات نیز نظارت میکنند. برخی اشخاص با این روند موافق هستند تا بتوانند فردی را که در انتخابات مجلس با آنها همکاری داشته و یا کاری صورت نگرفته را تأیید یا رد کنند.
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه با بیان اینکه مجموعه دیگری باید انتخابات را برگزار و تأیید یا رد صلاحیت را انجام دهد عنوان کرد: پس از شهادت آیت الله رئیسی و شرایط اضطراری که به وجود مطرح شد عمر شورا یک سال تمدید شود تا اگر قرار باشد قوانین جدید که بخشی از آن برای برگزاری انتخابات است، اجرا شود اما برخی این مسئله را سیاسی قلمداد کردند.
یوسفی با بیان اینکه گفته میشود شورای شهر، شورای شهرداری بوده و به همین میزان اختیارهای آن کم است، افزود: مردم از ما گلایه دارند که این ناراحتی در روستاها بیشتر است و دلیل آن نبود ثبات مدیریتی است.
وی با اعلام اینکه در قانون اساسی تاکید شده از ظرفیت پارلمانهای محلی استفاده شود، عنوان کرد: بخشی از مواد قانون انتخابات برگزاری شوراها اصلاح شد تا اختیارات افزایش پیدا کند و علاوه بر آن پاسخگویی نیز بیشتر شود اما همچنان به تغییرات اساسی نیاز دارد.
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه ادامه داد: باید پارلمان محلی را تقویت کنیم و یا اینکه شوراها بدون اختیار وجود داشته باشند که مسئله دوم با قانون همخوانی ندارد. همچنین تعارض منافع باعث شده یک سری فرصتها از بین بروند.
یوسفی گفت: اصلاح قانون باید به نحوی باشد که جلوی تعارض منافع را بگیرد، در این راستا دولت را مکلف کردهایم تا ساماندهی، تصویب و اصلاح قوانین استخدامی و مالی شهرداریها را در مدت زمان ۶ ماه انجام دهد.
وی با بیان اینکه در برخی از دورهها، شوراها و شهرداران نیروهای غیرمتخصص به صورت بیرویه در شهرداریها استخدام شده که آسیبهایی وارد کردهاند، تصریح کرد: در برخی شهرداریها بین چند هزار نیرو تنها چند نفر نیروی متخصص وجود دارد. از سوی دیگر بسیاری از درآمد شهرداری صرف هزینههای جاری میشود.
به گفته نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه، نمایندگان مردم در پارلمان محلی یا مجلس که در دور افتادهترین نقاط کشور، مرکز شهرها و یا پایتخت خدمت میکنند باید به قوانین مسلط باشند.
یوسفی اضافه کرد: شاید برخی اعضای شورا یا مجلس در همه حوزهها تخصص نداشته باشند و این مسئله طبیعی است اما باید به کمیسیون تخصصی حوزه خود مسلط باشند و تلاش کنند تا کارها به گونهای پیش رود که به نفع مردم باشد.
وی به اقدامات صورت گرفته برای دریافت عوارض آلایندگی و اصلاح قانون در این زمینه اشاره و عنوان کرد: ۱۲ هزار میلیارد تومان حق آلایندگی به خوزستان پرداخت شده که در چند روز آینده نیز دو هزار میلیارد تومان دیگر اختصاص پیدا خواهد کرد. همچنین وصول مالیات بر ارزش افزوده شهرداریها با اصلاح قانون، از سه درصد به چهار درصد افزایش یافت و سهم دولت نیز از پنج درصد به چهار درصد کاهش پیدا کرد.
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه با بیان اینکه ثبات مدیریت در حوزه شهری بسیار مهم است، اظهار کرد: مواردی که اتفاق میافتد سلامت و صداقت شورا را تحت شعاع قرار میدهد.
یوسفی افزود: به طور مثال شهردار ملاثانی حدود ۱۲ سال در حال فعالیت بوده اما برخی شهرها در یک دوره چهار یا پنج شهردار تغییر کرده اند و تزلزل مدیریت، تصمیمگیری و پاسخگویی را با مشکل مواجه میکند.