نشست « راهکارهای علمی مادران برای ارتقای سطح دینی فرزندان در فضای مجازی» برگزار شد
به گزارش خبرنگار مهر، نسیم تترستاقی کارشناس مذهبی شامگاه چهارشنبه در نشست علمی در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها گفت: امروزه، فضای مجازی به عنوان یک ابزار تأثیرگذار در تربیت دینی کودکان شناخته میشود.
این کارشناس مذهبی، گفت: یکی از برجستهترین اقدامات بشر در زمینه ارتباطات در طول تاریخ، ایجاد بستری به نام اینترنت و فضای مجازی است، امروزه با توجه به گسترش فضای مجازی از قبیل اینترنت گوشیهای همراه و شبکههای اجتماعی محیط تربیتی جدیدی به نام فضای مجازی به وجود آمده که به طور قابل ملاحظهای همه افراد به خصوص قشر کودک و نوجوان را به خود جلب کرده و از این رو، تأثیر مستقیم و غیرمستقیم در تربیت آنان خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در عصر حاضر، پدیدهی فضای مجازی مسئلهای است که در زندگی همه رخنه کرده است و انسانها در سنین مختلف درگیر آن هستند، افزود: در این میان کودکان و نوجوانان به دلیل حضور در برهه زمانی حساس زندگی خود، بیش از دیگران در معرض آسیبهای گوناگون قرار دارند.
تترستاقی در ادامه این نشست بیان کرد: یکی از مهمترین اهداف ارسال انبیای الهی تربیت انسان است، تربیت اعتقادی مهمترین بخش نظام جامع تربیتی اسلام است که در آن اصول اعتقادات اسلام؛ یعنی باور به خداوند، پیامبران، امامت و معاد به متربی منتقل میشود، در این بین، اعتقاد به وجود خداوند اصل و بنیاد دیگر باورها به شمار میرود که در میان مربیان و مادران بیشترین نقش تربیت اعتقادی رو بر عهده دارند، پس با توجه به این نقش مهم، مادران میتوانند در تربیت فرزندانشان نقش به سزایی داشته باشند.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که مادران چگونه میتوانند از فضای مجازی برای ارتقای سطح اعتقادی فرزندان استفاده کنند؟ اولین راهکار مادران در ارتقای سطح دینی فرزندان با تاکید بر فضای مجازی را، همراهی مادران با فرزندان بیان کرد و افزود: مادران با حضور فعال در زندگی دیجیتال فرزندان میتوانند به ترویج و تقویت ارزشهای دینی و اجتماعی آنها کمک کنند، یکی از مهمترین روشها برای این همراهی، ارتباط مستمر و مؤثر با فرزندان است.
کارشناس مذهبی در ادامه گفت: دومین راهکار مادران، انتخاب محتوای مناسب است، محتوای دینی نقش اساسی در شکلدهی به هویت و ارزشهای اخلاقی و اجتماعی فرزندان دارد، مطالعات نشان میدهند که آشنایی با مفاهیم دینی از سنین پایین میتواند به تقویت روحیهی معنوی و اخلاقی کودکان کمک کند.
تترستاقی در ادامه به اینکه سومین راهکار مادران، ایجاد فضای حمایتی است، افزود: فضای حمایتی به محیطی اطلاق میشود که در آن فرزندان احساس امنیت، محبت و پذیرش میکنند، این فضا میتواند شامل خانواده، مدرسه و جامعه باشد، ایجاد چنین فضایی به فرزندان کمک میکند تا به راحتی افکار و احساسات خود را بیان کنند و در نتیجه، به رشد شخصیتی و دینی آنها کمک میکند.
تترستاقی در ادامه این نشست، دیگر راهکارهای مادران برای ارتقا سطح دینی فرزندان با تاکید بر فضای مجازی مانند دعوت به پویش بر خط، آموزش خطرات فضای مجازی به فرزندان، تعیین هدف برای فرزندان و هماندیشی با فرزندان برای حضور در فضای مجازی را مورد بررسی قرار داده است.