«شیلات» فرصتی طلایی برای رونق اقتصاد لرستان
خبرگزاری مهر – گروه استانها: بر اساس نقشههای موجود ۵۹ درصد مساحت استان لرستان در حوزه کرخه و ۴۱ درصد در حوزه کارون بزرگ قرار گرفته است، لرستان با بیش از ۱۳۰ رودخانه دائمی و فصلی با طول حدود ۹۰۰۰ کیلومتر در دو حوضه کارون و کرخه با تولید حدود هشت میلیارد مترمکعب رواناب و حدود ۴.۵ میلیارد مترمکعب رواناب ورودی به استان در مجموع ۱۲.۵ میلیارد مترمکعب، معادل ۱۲ درصد از آبهای جاری کشور را تشکیل داده و یکی از غنیترین شبکههای آب سطحی کشور است.
در چنین شرایطی صنعت آبزیپروری طی سالهای اخیر مورد توجه جدی متولیان امر در لرستان قرار گرفته، به گفته مسئولان لرستان یکی از استانهای پیشرو در آبزیپروری است و علم شیلات در این استان بومی شده است، اکنون لرستان یکی از تولیدکنندگان تخم چشم زده و بچهماهی کشور است و در پرورش ماهی تا عملآوری و رسیدن بر سر سفره مردم، حرفهای خوبی برای گفتن دارد.
امروز پنجشنبه با حضور رئیس سازمان شیلات ایران، مجتمع ماهیان سردابی «چم چیت» در شهرستان دورود به بهرهبرداری رسید.
علم شیلات در لرستان بومی شده است
کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان در این مراسم اظهار داشت: استان لرستان علم شیلات را بومی کرده است، در لرستان همه ظرفیتهای شیلاتی وجود دارد، شامل گرم آبی، سردابی، بچهماهی، کارخانههای پسین و پیشین حوزه آبزیپروری.
وی عنوان کرد: باتوجهبه ظرفیتی که لرستان در این حوزه دارد، امسال یک تن تولید خاویار در استان داشتیم.
مدیرکل شیلات لرستان در ادامه با بیان اینکه این امر نشاندهنده ظرفیت خوب لرستان در حوزه آبزیان است، افزود: درخواست ما این است که واردات تخم چشم زده و بچهماهی را به استان لرستان در عنوان پایلوت داده شود.
اشتغال ۲۰ هزار لرستانی در حوزه شیلات
بیرانوند، تأکید کرد: این آمادگی را داریم که تأمینکننده کل کشور بهعنوان پایلوت تولید تخم چشم زده و بچهماهی باشیم.
وی با بیان اینکه ما در لرستان مراکز اصلاح نژاد بسیار خوبی در استان لرستان داریم، گفت: این مراکز تحت لیسانس فرانسه فعالیت دارند.
مدیرکل شیلات لرستان با تأکید بر اینکه در صنعت آبزیان لرستان بیش از ۲۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارند و مشغول به کار هستند، ادامه داد: مجتمع «چم چیت» دورود یکی از نمونههای استان در این حوزه است.
بیرانوند با تأکید بر اینکه الان هفت مجتمع دیگر آبزیان در لرستان وجود دارد که به همین شکل کار میکنند، گفت: هدف ما تولید و متعاقباً اشتغال برای مردم منطقه و ارزآوری برای کشور است.
لرستان در حال تبدیل به قطب تولید ماهیان خاویاری است
وی بیان داشت: امیدواریم حمایتهای لازم در سطح ملی و استانی صورت گیرد تا بتوانیم تحول خوبی را در حوزه آبزیپروری استان ایجاد کنیم.
مدیرکل شیلات لرستان با بیان اینکه الان در جنوب استان لرستان هم انقلاب خوبی در حوزه آبزیپروری شروع شده است، عنوان کرد: در کوهدشت، رومشکان، پلدختر و… این ظرفیت را داریم، جایی که مردمباور نمیکردند حتی آبزیپروری میتوان انجام داد.
بیرانوند، تأکید کرد: لرستان در حال تبدیل به قطب تولید خاویار و پرورش ماهیان خاویاری است.
لرستان یکی از استانهای پیشرو در حوزه شیلات و آبزیپروری است
حمزه رستم پور رئیس سازمان شیلات ایران نیز در این مراسم، اظهار داشت: لرستان دارای فرصتها و پتانسیلهای بالایی در حوزه شیلات و آبزیان است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از ظرفیتهای لرستان در حوزه نیروی کار و جوان است، عنوان کرد: در اولین فرصت موضوعات مربوط به حوزه شیلات و آبزیان لرستان مورد بررسی قرار خواهیم داد.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه اعلام میکنیم که چه برنامههایی در حوزه شیلات لرستان داریم، افزود: هر آنچه که بتوانیم به حوزه آبزیپروری لرستان کمک کنیم، وظیفه ما است.
رستم پور، بیان داشت: الان توسعه در بحث آبزیپروری است، الان استان لرستان، پیشرو در بحث آبزیپروری کشور است.
وی با اشاره مجتمعهایی که الان در حال احداث است و مجتمعی که امروز به بهرهبرداری رسید، گفت: از همدلی مردم منطقه در راستای همکاری دراینرابطه تشکر میکنم.
رئیس سازمان شیلات ایران با تأکید بر اینکه آنچه که تقاضا و ظرفیت استان باشد را دنبال میکنیم، گفت: وظیفه شیلات تسهیلگری و تنظیمگری و رفع موانع در این حوزه است.
رستم پور، گفت: ۹۹ درصد امورات شیلات دست مردم و بخش خصوصی است، ما هم وظیفه حمایت بیمنت را نسبت به این مجموعه داریم.
تولید ۴۰ هزار تن آبزیان در لرستان
سیروس ابراهیمی معاون اقتصادی استاندار لرستان نیز در این مراسم، اظهار داشت: یکی از ظرفیتهای بیبدیل استان لرستان همین بحث شیلات است.
وی عنوان کرد: در لرستان چشمهها و رودخانههای فراوان داریم، طول رودخانههای لرستان دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر است.
معاون اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه ظرفیت تولید آبزیان لرستان امروز ۴۰ هزار تن است، گفت: امروز پژوهشهای ما در حوزه تولید ماهیان خاویاری به نقطه مطلوبی رسیده است.
ابراهیمی گفت: در این حوزه نیاز به زیرساخت گسترده داریم، انتظار این است که به هر شکل ممکن لرستان پایلوت تولید بچهماهی و تخم چشم زده شود.
وی با بیان اینکه همچنین کمک در حوزه زیرساختی لرستان در بخش شیلات و آبزیپروری، بیان داشت: باید بهسرعت زیرساختها ایجاد شود تا سرمایهگذار در قالب ماده ۲۷ در لرستان حضور پیدا کند.
معاون اقتصادی استاندار لرستان، افزود: یکی از رویکردهای دنیا رویآوردن به غذاهای دریایی و رودخانهای است، ما هم باید از این غافله جا نمانیم.