استان ها > البرز

سونامی گسترش دخالت‌های غیرمجاز در پزشکی و خدمات زیبایی



فاطمه عطایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به گسترش دخالت غیرمجاز در امر پزشکی توسط افراد فاقد صلاحیت در سالن‌های آرایشگران زنانه اظهار کرد: این مسئله بزرگی بوده و مدت زیادی است که درگیر آن هستیم. موضوع مهم این است که اکثر سالن‌ها بعد از ساعت دو فعالیت می‌کنند و در این زمان اکثر ارگان‌ها و مراجع ذیربط فعالیت اداری ندارند که با اتحادیه همکاری لازم را داشته باشند. به هرحال ورود به این اماکن خطراتی را برای بازرسین ما به همراه دارد و ما نیاز داریم که قوه قوی‌تر و اجرایی‌تری را طی بازرسی‌ها و شناسایی این افراد به همراه داشته باشیم تا ضمن حفاظت از بازرسین، این سالن‌ها را پلمب کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه در ایام پایانی سال هستیم به آرایشگران و سالن‌های آرایشی زنانه توصیه و تاکید می‌کنیم که در امر پزشکی دخالت نکنند و برای درآمد بیشتر به کارهای خطرناکی که با سلامت و جان مردم ارتباط دارند، دست نزنند.

عطایی ادامه داد: دخالت سالن‌های آرایشی و افراد فاقد مجوز پزشکی در امر خدمات زیبایی از زمانی آغاز شد که در آموزشگاه‌ها، اقدام به آموزش و ارائه تجهیزات لاین‌های فیشیال و پاکسازی پوست کردند. به این ترتیب سالن‌های آرایشی کم کم به این حیطه وارد شدند و چون درآمد خوب و متقاضی زیادی داشت، از طریق متخصصان فعال در این لاین‌ها، آموزش دیدند و ضمن آموختن کار با تجهیزات آن، فعالیتشان گسترش پیدا کرد.

وی در مورد راه حل کنترل اینگونه مشاغل کاذب گفت: راهکار این است که هم معاونت درمان و هم مراجع قضایی در این قضیه ورود جدی‌تری داشته باشند و اگر فردی کد نظام پزشکی را اجاره کرده و قصد انجام خدمات زیبایی پزشکی را دارد، با تحقیق و بررسی کد نظام پزشکی از آن ممانعت کنند. همچنین برای انجام خدمات پزشکی و زیبایی فرد باید مدرک مرتبط داشته باشد و پزشک در محلی که خدمات زیبایی انجام می‌شود باید حضور داشته باشد.

رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه بیان کرد: این موضوع مسئله ساز است که هیچ مرجعی همراهی و کنترل همه جانبه این مسئله را قبول نمی‌کند و فرد خاطی می‌تواند با گذاشتن سند یا وثیقه دوباره به کار برگردد.

وی ادامه داد: اگر در آموزشگاه‌های فیشیال و پاکسازی صورت آموزشی داده می‌شود، حداقل مدرک مورد درخواست باید دکتری و یا مرتبط با پزشکی باشد، نه اینکه بدون توجه به سطح سواد و مدرک تحصیلی آموزش‌، کار با دستگاه‌ها و تجهیزات را در اختیار تمام افراد متقاضی فاقد صلاحیت بگذارند. بنابراین لازم است که یک قوه قهریه یا مرجع بالادستی باشد که بتواند این موضوع را ساماندهی کند.

وی بیان کرد: موضوع مهم دیگر ضرورت اطلاع رسانی و فرهنگسازی در این زمینه است. علاوه بر فعالیت رسانه‌های مکتوب و انتشار مطالب هشدار دهنده در فضای مجازی لازم است که در سطح وسیع‌تر و قابل مشاهده‌تری مثل تبلیغات شهری و بیلبوردها در مورد پیامد این اقدامات اطلاع رسانی شود و نهادها و سازمان‌های دیگر مثل شهرداری باید در ایجاد این فضا کمک کنند.

وی افزود: باید آموزش‌های لازم ارائه شود تا مردم هم آگاه‌تر شوند و به هر کسی به خاطر ارزانی خدمات اعتماد نکنند، چرا که عوارض این اقدامات چه در کوتاه مدت و چه در دراز مدت مستلزم صرف هزینه‌های درمانی بالا بوده و حتی جبران ناپذیر خواهد بود.

وی در ادامه درباره فعالیت این افراد در فضای مجازی اظهار کرد: در تبصره ۳ ماده ۱۷ قانون نظام صنفی آمده که هر واحد صنفی برای تبلیغ باید شناسه صنفی ارائه کند، در این زمینه یکی از مشکلاتی که داریم سایت‌های اینترنتی هستند که بدون اینکه شناسه صنفی بخواهند یا اینکه آگاهی و مشاغل آنها صحت سنجی شود، به راحتی تبلیغات این افراد سودجو را نمایش می‌دهند.

وی یادآور شد: البته این افراد در صورت شناسایی به مراجع قضایی معرفی شده و پرونده قضایی برای آنها تشکیل می‌شود. اما اینکه این دخالت در امور پزشکی همچنان ادامه دار است، نگران کننده است و به نظر می‌رسد به قدرت بازدارندگی و قانون قوی‌تری نیاز دارد.

عطایی بابیان اینکه وظیفه اتحادیه نظارت بر اعضا و صنفش است، افزود: صنفی که تخلف می‌کند، فردی که مجوز ندارد و پنهانی فعالیت کرده و هنوز شناسایی نشده است، این موارد نظارت را برای اتحادیه دشوار می‌کند. گسترش فعالیت این افراد و گرایش جامعه به خدمات زیبایی باعث شده شغل آرایشگری که قبلا فقط آرایش و پیرایش بود، در حال حاضر طیف وسیعی از خدماتی را انجام دهند که اصلا در حیطه کار آرایشگری نبوده و نیست.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر این قضایا در حال گسترش بیشتری است در حالی که نظارت بر آن به اندازه گستردگی آن انجام نمی‌شود و نیاز است که از مبدأ آن را مدیریت کرد تا به مراحل بالاتر نرسد.

وی گفت: متاسفانه طی بازرسی‌ها دیده شده موادی که برای تزریق ژل در این سالن‌ها استفاده می‌شود، حتی پزشکان به سختی آن را تهیه می‌کنند و گاها مواد نامرغوبی استفاده می‌شود. جای سوال است که این افراد در سالن‌های آرایشگران زنانه چگونه به این مواد و تجهیزات دسترسی دارند. در حالی که چون تخلف است، این مواد را در شرایط کاملا غیربهداشتی و خارج از یخچال نگهداری می‌کنند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا