جهان > آمریکا و اروپا

دیلی‌تلگراف: فرانسه سپر هسته‌ای اروپا می‌شود



به گزارش ایسنا، «فردریش مرتس» که پس از پیروزی در انتخابات روز یکشنبه انتظار می‌رود صدراعظم بعدی آلمان شود، از بریتانیا و فرانسه خواسته است چتر هسته‌ای خود را گسترش دهند، زیرا او به دنبال «استقلال» اروپا از آمریکای دونالد ترامپ است.

در همین حال یک مقام فرانسوی به نشریه «دیلی‌تلگراف» گفت استقرار جنگنده‌ها پیامی به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه خواهد فرستاد، در حالی که دیپلمات‌های برلین معتقدند این اقدام فشار بر «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس را برای اقدامی مشابه افزایش خواهد داد.

این منبع گفت: «استقرار چند جنگنده هسته‌ای فرانسوی در آلمان نباید دشوار باشد و پیامی قوی ارسال خواهد کرد.»

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، شامگاه یکشنبه با فردریش مرتس گفت‌وگو کرد و سپس به کاخ سفید رفت تا طرح خود برای امنیت اروپا و دفاع از اوکراین را به ترامپ ارائه کند.

در اجلاس کاخ سفید که در سومین سالگرد جنگ اوکراین برگزار شد، رئیس‌جمهور آمریکا اظهار داشت که کشورش پس از امضای توافق صلح، تضمین امنیتی به اوکراین ارائه نخواهد کرد. ماکرون هم گفت صلح «نباید به معنای تسلیم اوکراین باشد» و همچنین از اروپایی‌ها خواست برای حفاظت از قاره خود بیشتر تلاش کنند.

در همین حال، آمریکا بر سر قطعنامه سازمان ملل درباره جنگ اوکراین با متحدان خودش دچار اختلاف شده است. واشنگتن به همراه روسیه علیه قطعنامه‌ای که جنگ را محکوم کرده و خواستار خروج نیروهای روسیه شده بود، رأی داد.

ایالات متحده مدت‌هاست امنیت اروپا را با زرادخانه‌ای شامل حدود ۱۰۰ موشک هسته‌ای تضمین کرده است که بسیاری از آن‌ها در یک پایگاه نظامی آمریکا در آلمان مستقر هستند. قدرت بازدارندگی هسته‌ای فرانسه در حال حاضر مستقل از ناتو است، در حالی که تسلیحات هسته‌ای بریتانیا بخش کلیدی استراتژی دفاعی این ائتلاف را تشکیل می‌دهد.

مرتس روز جمعه گفت که پاریس و لندن باید درباره «امکان گسترش چتر هسته‌ای خود به آلمان» گفت‌وگو کنند و سپس یکشنبه هشدار داد که آمریکا تحت رهبری ترامپ اکنون «نسبت به سرنوشت اروپا بی‌تفاوت است.»

در همین حال «بوریس جانسون» نخست‌وزیر پیشین بریتانیا، در سفری به کی‌یف روز دوشنبه به دیلی‌تلگراف گفت که «از نظر اخلاقی» اوکراین باید سلاح هسته‌ای خود را داشته باشد، زیرا به ظن او، «تهدید» روسیه افزایش یافته است.

همچنین منابع دیپلماتیک آلمان اعلام کردند که مذاکرات درباره یک بازدارنده هسته‌ای اروپایی برای این کشور هنوز آغاز نشده است، زیرا مرتس در حال مذاکره برای تشکیل دولت ائتلافی است.

به گزارش دیلی‌تلگراف، ماکرون، اروپا را به بحث درباره نقش تسلیحات هسته‌ای فرانسه در دفاع از این قاره ترغیب کرده است. یک دیپلمات در برلین گفت پیشنهاد فرانسه فشار بر کر استارمر را برای اقدام مشابه افزایش می‌دهد و به او فرصت می‌دهد جدیت خود را در تأمین امنیت اروپا نشان دهد.

نخست‌وزیر بریتانیا در موضوع حل‌وفصل جنگ اوکراین در کنار رهبران اروپایی قرار گرفته و نه ترامپ، و تمایل دارد یک پیمان امنیتی و دفاعی با اتحادیه اروپا امضا کند.

این دیپلمات مطلع گفت: «اگر فرانسه بازدارندگی هسته‌ای خود را در آلمان مستقر کند، فشار بر بریتانیا برای انجام اقدامی مشابه افزایش خواهد یافت.»

گمان می‌رود که زرادخانه فرانسه حدود ۳۰۰ سلاح هسته‌ای داشته باشد که تحت برنامه «قدرت بازدارندگی» این کشور قرار دارد و قابلیت پرتاب از دریا و هوا را دارد. بازدارندگی هسته‌ای تریدنت بریتانیا هم شامل چهار زیردریایی کلاس ونگارد است که هر یک می‌توانند تا ۱۶ کلاهک هسته‌ای حمل کنند.

در همین حال نخست‌وزیر انگلیس در سخنرانی ویدئویی خطاب به رهبران جهان در اجلاس کی‌یف که به مناسبت سومین سالگرد جنگ برگزار شد، گفت که مسکو «همه برگ‌های برنده را در این جنگ در اختیار ندارد.» او افزود که بریتانیا، برخلاف ایالات متحده، «آمادگی و تمایل» دارد که از یک توافق صلح آینده با «نیروهای نظامی در میدان» حمایت کند.

«دیوید لمی» وزیر خارجه بریتانیا هم در سخنرانی خود در پارلمان کشورش، پوتین را طی سخنانی ادعایی، یک مأمور کاگ‌ب که با فریبکاری عمل می‌کند» توصیف کرد. او با اشاره به سابقه پوتین به‌عنوان یک مأمور اطلاعاتی در روسیه و آلمان شرقی کمونیستی، مدعی شد این جنگ «بی‌دلیل» و «وحشیانه» بوده است، برخلاف ادعای ترامپ که جنگ را تقصیر اوکراین می‌داند.

در همین حال، زلنسکی از امضای پیش‌نویس اولیه‌ای که واشنگتن در آن خواستار ۵۰۰ میلیارد دلار از منابع معدنی اوکراین بود، خودداری کرد. او اعتراض داشت که کی‌یف تاکنون چنین مبلغی را در قالب کمک از آمریکا دریافت نکرده و این پیش‌نویس فاقد تضمین‌های امنیتی موردنیاز اوکراین است.

یک منبع دولتی اوکراین هم به دیلی‌تلگراف گفت که کی‌یف در انتظار پاسخ آمریکا درباره «تغییرات نهایی» ارسال‌شده است. این منبع افزود که آمریکا تمایلی به درج تضمین‌های امنیتی در متن توافق ندارد. این منبع افزود: «ما موضوع تضمین‌ها را به مذاکرات بین رؤسای جمهور موکول کرده‌ایم.»

در همین حال، پوتین در مسکو اعلام کرد که روسیه آماده همکاری با آمریکا در تولید فلزات کمیاب است. پوتین در سخنانی که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، همچنین گفت که روسیه مشارکت کشورهای اروپایی در یک توافق صلح را رد نمی‌کند.

انتهای پیام  



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا