جایگاه نخست یزد در تعداد طرحهای گردشگری/لزوم تقویت حجم سرمایهگذاری در گردشگری استان
«سید محمد رستگاری» صبح امروز سهشنبه در نشست با خبرنگاران ضمن اشاره به گردشگری رویدادمحور جهت جلب گردشگران داخلی، گفت: امسال نزدیک به ۳۵۰ رویداد گردشگری در سطح استان و حتی به صورت ملی عمدتاً براساس مناسبتهای مختلف در حال برگزاریست.
وی با اشاره به آغاز جشنواره قورمه، غذاهای سنتی و نان مهریز برای پنجمین سال در باغ جهانی پهلوانپور از روز گذشته، اظهار کرد: تا پایان سال نیز جشنوارهها و کنفرانسهای گردشگری دیگری در استان برگزار خواهد شد و امیدواریم موجب تقویت گردشگری و تبعات خوب آن در استان شود.
رستگاری به ۲۹۰ طرح سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان با حجم سرمایهگذاری ۳۰ هزار میلیارد تومان اشاره و عنوان کرد: استان یزد به لحاظ تعداد طرحهای سرمایهگذاری بخش گردشگری رتبه اول کشور ولی به لحاظ حجم سرمایهگذاری رتبه ششم کشور را دارد.
وی گفت: هرچند بخش گردشگری در زمینه دریافت تسهیلات استانی از جایگاه خوبی برخوردار است ولی در مجموع میزان تسهیلات دریافتی برای طرحهای گردشگری در سطح کشور وضعیت مناسبی ندارد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان با اشاره به طرحهای مرمتی در بافت تاریخی یزد، از اهتمام به مرمت بازار سنتی یزد با بازدید و بهرهگیری از مدل مرمتی بازار تاریخی تبریز و البته با مشارکت کسبه بازار خبر داد.
برگزاری ۱۰ رویداد گردشگری تا پایان سال جاری
«مصطفی سپهری اردکانی» سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان یزد نیز در این نشست با اشاره به نامطلوب بودن وضعیت گردشگری استان بعد از اعمال تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، افزود: البته از طرفی نیز ذائقه مردم نیز تغییر کرده و گردشگران دیگر تنها به بناهای تاریخی بسنده نمیکنند لذا نیاز به تنوع بخشی و تولید محتوای بیشتر به حوزه گردشگری استان هستیم.
وی رویکرد برگزاری رویدادهای گردشگری در استان را در همین راستا خواند و افزود: تا پایان سال ۱۰ رویداد گردشگری دیگر در دستور استان است که از آن جمله میتوان به جشنهای یلدایی با اهتمام به هنرهای بومی و سنتی اشاره کرد.
سپهری اردکانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که استان در زمینه تولید محتوا با مشکل جدی مواجه است گفت: در همین راستا رقابت جایزه بزرگی به صورت کشوری با هدف معرفی بیشتر یزد طراحی شده و در حال پیگیری است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره خوراک همزمان با ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) در باغ جهانی دولت آباد، گفت: با توجه به پیگیری جهت ثبت زیورآلات سنتی یزد، تلاش داریم به مناسبت ماه رمضان نیز رویدادهای با این مضمون در یزد برگزار کنیم.
اهتمام به توسعه زیرساخت پارکهای طبیعت گردی استان
«مژگان گلزار» مسئول بخش سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی استان نیز با اشاره به آخرین وضعیت طرحهای سرمایهگذاری حوزه گردشگری استان، گفت: حدود ۲۸۴ طرح سرمایه گذاری با حجم ریالی ۳۰ هزار میلیارد تومان در حال اقدام است که امیدواریم با بهره برداری از آنها تا سال ۱۴۰۵ بیش از ۱۴ هزار تخت به مجموع تختهای اقامتی استان اضافه شود.
وی افزود: با پیگیری های مسئولان ارشد استان موضوع توسعه زیرساخت پارکهای طبیعت گردی استان در حال پیگیری است و تلاش داریم طبق برنامه هفتم توسعه، به جای آغاز طرحهای جدی به تکمیل زنجیره گردشگری استان اهتمام ورزیم.
وی با اشاره به تامین مالی طرحهای گردشگری استان از طریق ورود به بازار سرمایه، گفت: خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه در حوزه گردشگری ورود شده و به دنبال ایجاد مشوقهای مالیاتی برای جلب سرمایهگذاران در این بخش هستیم.
گلزار یکی از رویکردهای حوزه سرمایه گذاری بخش گردشگری استان را اهتمام به احیای فرهنگ و هنر در حوزه گردشگری استان ذکر کرد.
یزد یک قدم تا ثبت جهانی به عنوان شهر زیورآلات سنتی
«عبدالمجید عربی» معاون صنایع دستی استان نیز در این نشست با اشاره به مطالبه معاون صنایع دستی کشور در شورای جهانی صنایع دستی مبنی بر پیگیری پرونده ثبتی زیورآلات سنتی یزد، گفت: خوشبختانه اخیراً ارزیابان در سر به یزد با این حوزه آشنا شدند و نسبت به ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی ابراز رضایت کردند که در عمین رابطه موضوع رفع برخی نواقص مطرح شد و امیدواریم در ماههای آینده شاهد حضور ارزیابان شورای جهانی به همین منظور باشیم.
وی از حضور موفق استان در نمایشگاه صنایع دستی تهران خبر داد و گفت: بلافاصله پس از این رویداد شاهد برگزاری نمایشگاه صنایع دستی فاخر دارای بسته بندی در استان بودیم که استقبال خوبی از آن صورت گرفت.
عربی در انتهای سخنانش ضمن اشاره به تعامل و همگرایی خوب شکل گرفته بین سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در استان، یادآور شد: جشن شب یلدای صنایع دستی استان ردا شب در سالن آمفی تئاتر اتاق بازرگانی یزد برگزار خواهد شد.
اجرای ۱۱۰ طرح مرمت اضطراری و ۸۰ طرح پیمانی در استان
«محمدرضا فلاحتی» معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل میراث فرهنگی استان هم در این نشست مجموع اعتبارات میراث فرهنگی استان در سال مالی ۱۴۰۲ را معادل ۱۰۳ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ملی ذکر کرد که ۴۲ میلیارد تومان آن به شهرستان یزد اختصاص یافته است.
به گفته وی، از محل این اعتبارات تعداد ۱۱۰ طرح در قالب مرمت اضطراری و ۸۰ طرح در قالب پیمانی در کل استان انجام شده است.
این مسئول از اهتمام استان با توجه به برنامه هفتم توسعه به اجرا و تکمیل طرحهای شاخص هر شهرستان خبر داد و از جمله این طرحها را مرمت برج و باروی یزد، مرمت بخشی از بازار سنتی یزد، احیای میدان دروازه دولت در ورودی خیابان شهد ابراهیمی، مرمت و احیای موزه بزرگ یزد که اکنون پیشرفت ۶۰ درصدی دارد و نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر است، ذکر کرد.
انتهای پیام