ایسنا+ > رسانه دیگر

تحقیر در شام



به گزارش ایسنا، به نقل از عصرایران، روزنامه بیلد آلمان در واکنش به سفر وزیر خارجه این کشور به دمشق و رفتار احمد الشرع با او تیتر” رسوایی دست ندادن” را برگزیده است.

دست ندادن سرکرده گروه “تحریرالشام” با وزیر خارجه زن آلمان، در جریان سفر مشترک وزرای خارجه آلمان و فرانسه به دمشق، سبب بحث های جنجالی در مطبوعات و رسانه های غربی به ویژه آلمانی شده و برخی رسانه های آلمانی وزیر خارجه خود را بابت این اتفاق مورد شماتت قرار دادند.

 وبگاه “پولیتیکو” با انتشار گزارشی در این باره نوشته: رهبر بالفعل سوریه دست به سوی وزیر امور خارجه فرانسه دراز کرد، اما نه به سوی خانم بربوک وزیر خارجه آلمان؛ در حالی که حقوق زنان در دولت آتی سوریه محور این سفر بود.

پولیتیکو نوشت: او (وزیر خارجه آلمان) به سوریه رفته بود تا از حقوق زنان و اقلیت ها دفاع کند، اما سهم او از این سفر دست ندادن رهبر بالفعل سوریه با او شد.

“آنالنا بربوک”، وزیر امور خارجه آلمان گفت که امتناع رهبر سوریه از دست دادن در جریان دیدار این هفته از دمشق قابل پیش بینی بود.

اما بر خلاف ادعای وزیر خارجه آلمان، در ویدیوی منتشره از دیدار آنها – که در فضای مجازی منتشر شده – نشان می دهد که بربوک ظاهرا شروع به دراز کردن دست خود می کند، اما بعد از دست ندادن الشرع او دستش را عقب می کشد و سپس الشرع برمی گردد و دو وزیر را به پیش می برد.

با این حال، این حادثه باعث ایجاد یک بحث آنلاین شدید در مورد شیوه نامه های سیاسی و دیپلماتیک و همچنین برچسب “رسوایی دست دادن” توسط روزنامه آلمانی “بیلد” شد، زیرا شریک مسافرتی خانم بربوک، یعنی آقای “ژان نوئل بارو” وزیر امور خارجه فرانسه، ظاهرا به دلیل اینکه مرد بود،  با رهبر بالفعل سوریه دست داد.

بربوک عصر جمعه به تلویزیون گفت: “هنگامی که به اینجا سفر کردم، برایم واضح بود که بدیهی است که هیچ دست دادن معمولی وجود نخواهد داشت. اما همچنین واضح بود که نه تنها من، بلکه وزیر خارجه فرانسه نیز با این دیدگاه موافق نبودیم. و بر این اساس، وزیر خارجه فرانسه دست خود را دراز نکرد.”

بربوک و بارو اولین وزرای اتحادیه اروپا هستند که از زمان سرنگونی حکومت  بشار اسد در پی حمله شورشیان اسلامگرا برای تصرف دمشق در اوایل دسامبر، به سوریه سفر کرده اند.

وقتی این دو مقام اروپایی به دمشق رسیدند، “احمد حسین الشرع”، رهبر بالفعل کشور (سرکرده گروه تحریر الشام) از آنها استقبال کرد و دستش را دراز کرد تا دست بارو را بفشارد، اما با خانم بربوک دست نداد.

الشرع که با نام “ابومحمد الجولانی” نیز شناخته می شود، رئیس گروه تروریستی “حیات تحریر الشام” یا HTS است. این گروه که یکی از وابستگان سابق القاعده بود، توسط ایالات متحده و بریتانیا در فهرست سازمان های تروریستی قرار گرفته است.

با توجه به تاریخچه این گروه، به قدرت رسیدن HTS نگرانی‌هایی را در مورد حفاظت از حقوق زنان و اقلیت‌ها در سوریه برانگیخته است، که هدف دیدار این هفته دیپلمات‌های ارشد آلمان و فرانسه از دمشق نیز همین موضوع بود.

وزیر خارجه فرانسه پس از این سفر در بیانیه ای در شبکه “ایکس” گفت که آنها “تضمین هایی از مقامات جدید سوریه دریافت کرده اند مبنی بر اینکه مشارکت گسترده – به ویژه زنان – در انتقال سیاسی وجود خواهد داشت.”

“رابرت هابک” معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان، در اظهار نظر در مورد سفر همکار خود به دمشق، بر نکات مثبت تمرکز کرد و این سفر را “یک سیگنال قوی از سیاست خارجی مشترک اروپا” خواند.

هابک تاکید کرد که سوریه اکنون “پس از دهه‌ها خشونت و بی‌عدالتی این شانس را دارد که مسیر جدیدی را طی کند. این چیزی است که اهمیت دارد.”

همزمان هابک خاطرنشان کرد: “اگر فقط با دولت‌هایی ملاقات کنیم که به همان شیوه ما فکر می‌کنند، تقریبا تنها می‌شویم.”

حادثه دست ندادن رهبر بالفعل سوریه با وزیر خارجه آلمان، یادآور جنجال موسوم به “Sofagate” است که در آن “اورسولا فون درلاین”، رئیس کمیسیون اروپا، در جریان سفر به ترکیه در سال ۲۰۲۱ از صندلی رهبری محروم شد.

“فون درلاین” بعدا گفت که در جریان این حادثه احساس “آسیب دیدگی” و “تنهایی” کرده است؛ او آشکارا اعمال “تبعیض جنسیتی” را مقصر این حادثه دانست.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا