آیت الله حسینی بوشهری: کشف استعداد و توانمندیها وظیفه گزینش است
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار جمعی از مسئولین اداره کل گزینش بانک ملی ایران، با بیان اینکه عالم هستی اصلی دارد و آن اصل انتخاب بر اساس شایستگی است، گفت: اگر به کار خداوند در گزینش پیامبران و پیشوایان دینی نگاه کنیم، میبینیم که بر اساس یک سری ملاکهایی است که خروجی آن به مسئله شایستگی باز میگردد.
وی ضمن بازخوانی برخی از آیات قرآن کریم در بیان شایستگیهای پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله خاطر نشان کرد: بنابر آیه «لَّقَد کَانَ لَکُم فِی رَسُولِ ٱللَّهِ أُسوَهٌ حَسَنَه،» رفتار پیامبر برای جامعه الگوست. خداوند نسبت به پیامبر گرامی اسلام میفرماید «وَإِنَّکَ لَعَلَی خُلُقٍ عَظِیم» و در آیه دیگری میفرماید «فَبِما رَحمَهٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُم وَلَو کُنتَ فَظًّا غَلیظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِکَ» یعنی اگر خوش قلب نبودی، مردم از اطراف تو پراکنده میشدند.
امام جمعه قم با اشاره به آیه ۳۴ سوره قصص اظهار کرد: حضرت موسی میگوید «وَ أَخِی هَرُونُ هُوَ أَفصَحُ مِنِّی لِسَانا فَأَرسِلهُ مَعِیَ» یعنی چون هارون از من خوش بیان تر است، او را به عنوان وزیر من قرار بده.
وی با اشاره به آیه ۵۵ سوره یوسف بیان کرد: حضرت یوسف به پادشاه مصر میگوید «قَالَ اجْعَلْنِی عَلَی خَزَائِنِ الْأَرْضِ إِنِّی حَفِیظٌ عَلِیمٌ» یعنی چون من در حفظ داراییها و مصارف آن دانا و بصیرم، مرا به عنوان خزانه دار خود قرار بده.
رئیس جامعه مدرسین کتاب «الامام علی صوت العداله الانسانیه» را مصداق کوچکی از شایستگی اهل بیت – علهیم السلام – عنوان کرد که در قلم یک فرد مسیحی نمود پیدا کرده است و گفت: وقتی از جورج جرداق مسیحی پرسیدند که چرا این کتاب را نسبت به امیرالمؤمنین علیه السلام نوشتی؟! گفت هر چه گشتم کسی را مانند امیرالمؤمنین پیدا نکردم.
وی تصریح کرد: آیات و روایات فراوانی داریم که معیارها و شاخصهای انتخاب افراد را جدای از معیارهایی که در قانون آمده که البته برگرفته از همین مطالب است، مشخص میکنند.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به مسئولین اداره کل گزینش بانک ملی عنوان کرد: گزینش باید حالت استمراری داشته باشد که بواسطه نظارت محقق میشود. اعتمادی که مردم به شما دارند یک سرمایه اجتماعی است به خصوص در مسائل بانکی که امانت داری یک اصل اساسی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین حدیثی از امام رضا علیه السلام در بیان ویژگیهای مؤمن پرداخت و ابراز داشت: حضرت میفرماید «لا یکونُ المؤمنُ مؤمنا حتّی تکونَ فیه ثلاثُ خِصالٍ: سُنّهٌ مِن ربِّهِ، و سُنّهٌ مِن نبیِّهِ صلی الله علیه و آله، و سنّهٌ مِن ولیِّهِ علیه السلام» یعنی مؤمن باید یک ویژگی از خداوند، یکی ویژگی از پیامبر و یک ویژگی از ولی خدا داشته باشد «فأمّا السُّنَّهٌ مِن ربّهِ فکِتْمانُ السِّرِّ» یعنی مؤمن باید ستّار العیوب و رازدار باشد «و أمّا السُّنَّهُ مِن نبیِّه صلی الله علیه و آله فمُداراهُ النّاسِ» یعنی باید با مردم با محبت، دوستی و لطف برخورد کند و با آنها مدارا کند «أمّا السُّنَّهُ مِن ولیِّهِ علیه السلام فالصَّبرُ فی البَأْساءِ و الضَّرّاءِ» یعنی در سختیها و مشکلات صبر داشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر این روحیات و ویژگیها در جامعه باشد، جامعه مدینه فاضله میشود و پروندهای به دستگاه قضا نمیرود و این میشود جامعه دینی.
وی در پایان با بیان اینکه کشف استعداد و توانمندیها وظیفه گزینش است، خاطر نشان کرد: اگر گزینشها درست و به جا باشد و هر کس در جای خود قرار بگیرد، کارها رو به جلو میرود.
شایان ذکر است در ابتدای جلسه، گزارش مختصری از عرصه فعالیت اداره کل گزینش بانک ملی ایران ارائه شد.