آسیب آلودگی هوا به نسلهای آینده
یک جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان درباره تاثیر آلودگی هوا گفت: در سه ماهه اول بارداری وقتی مادر در معرض مداوم آلودگی هوا قرار بگیرد، میتواند عوارضی را بر روی جنین به دنبال داشته باشد.
دکتر سوسن کیانی در گفتوگو با ایسنا درباره تاثیر آلودگی هوا بر جنین اظهار کرد: به دلیل التهاب داخل رحمی احتمال زایمان زودرس افزایش مییابد و رشد و تکامل نامناسب ریه در نوزاد اتفاق میافتد. همین طور احتمال مرگ داخل رحمی جنین و فشار خون بالا در مادران بالا میرود.
آسیب آلودگی هوا به جنین
این متخصص بیماریهای زنان و زایمان گفت: در جنینهایی که در سه ماهه اول بارداری، مادر در معرض آلودگی هوا بودهاند از سال اول تا سال سوم بعد از تولد، اختلالات شناختی در آنها بیشتر دیده میشود.
کیانی ادامه داد: در مورد مادرانی که در سه ماهه دوم و سوم بارداری در معرض آلودگی هوا هستند، شانس جنین مرده، وزن پایین نوزاد هنگام تولد، مشکلات تنفسی، اختلالات تکاملی، اختلال در ارگانها و دستگاههای حیاتی جنین خیلی زیاد شده و احتمال اینکه این نوزادان در دوران کودکی آسم بیشتری را تجربه کنند، زیاد است.
این جراح بیان کرد: اخیرا مطالعاتی که انجام شده، نشان داده که مادرانی که در معرض آلودگی هوا هستند، احتمال ابتلا به دیابت و فشار خون بارداری در آنها بیشتر میشود.
آلودگی امروز و بیماری نسلهای آینده
همچنین دکتر مظاهر معین الدینی، عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه تهران نیز در این باره گفت: دلیل به وجود آمدن توسعه پایدار نسلهای آینده هستند و در حقیقت باید به این مفهوم مهم در توسعه پایدار توجه داشته باشیم که بخشی از محیط زیست سهم آیندگان است. بخشی از این آیندگان هم کودکان هستند که در حال حاضر در حال زیست در این محیط هستند.
وی افزود: تحقیقات پزشکی در حوزه مراقبتی، مطرح میکند که مادران بارداری که در شهرهای بزرگ سکونت داشته و نوزادانی که در شهرها متولد میشوند؛ با احتمال بیشتر مشکلاتی چون وزن پایین، نارسایی، زایمان زودرس مواجه هستند.
معین الدینی ادامه داد: اثری که آلودگی هوا روی کودکان میگذارد، نسبت به بزرگسالان بیشتر است. از این رو طبق توصیهها در روزهایی که دچار آلودگی هوا هستیم و کیفیت هوا در رده ناسالم قرار میگیرد، کودکان کمترین فعالیت را از نظر بدنی و تنفسی در محیط بیرون داشته باشند.
این پژوهشگر بیان کرد: آلودگی هوا میتواند منجر به بیماریهای زمینهای مثل حساسیت، آسم شود که ریشه در دوران نوزادی و کودکی داشته و روی سلامتی آینده افراد تاثیر بگذارد.
وی اظهار کرد: در گذشته استفاده از بنزین سربدار باعث ایجاد اختلال کند دهنی و کاهش فعالیتهای ذهنی شد. به همین ترتیب آلایندههای هوا میتواند در گروه حساس جامعه تاثیر گذار باشد.
بدون هیچ ارادهای هوای آلوده تنفس میکنیم
وی خاطر نشان کرد: ما به عنوان والدین فرزندانمان قادر هستیم بیشتر مسائل بهداشتی و سلامتی فرزندانمان را کنترل کنیم، اما بدون هیچ ارادهای هوایی را تنفس میکنیم که نمیتوانیم اجزای آن را ببینیم و آن را کنترل کنیم. حجم این هوا و آلودگی آن بسیار زیاد و فراگیر است. به خاطر این موضوع والدین باید امروزه در کنار سایر موارد مرتبط به زندگی فرزندان خود، به کیفیت هوا هم توجه کنند.
این استاد دانشگاه افزود: در حوزه محیط زیست نحوه پیشگیری از عوارض آلودگی و آموزش چگونگی حفظ محیط زیست را باید برای کودکان مد نظر داشته باشیم. به عنوان مثال در زمینه روشهای پیشگیرانه طی سالهای اخیر در زمان بحران آلودگی هوا، استفاده از آموزشهای برخط و آنلاین متداول شده و روشی است که با استفاده از آن از مواجه شدن کودکان با هوای آلوده جلوگیری میکنیم.
وی گفت: هر چند حل معضل آلودگی به راهکارهای بیشتری و کارآمدتری نیاز دارد، اما بخش مهم این است که کودکان آینده سازان این کشور هستند و روشهای پیشگیرانه در کنار آموزشهای محیط زیستی برای آنها مهم است تا بتوانیم علاوه بر سلامت، ریشههای آنها را برای حفاظت از محیط زیستشان تقویت کنیم.
انتهای پیام