کنفرانس مونیخ؛ محفل تحقیر اروپا و اپوزیسیون توسط آمریکاییها
به گزارش خبرنگار مهر، کنفرانس مونیخ امسال در سایه موضع گیری های رئیس جمهور جدید آمریکا برگزار شد. برنامه اصلی این کنفرانس تمرکز بر چالشهای امنیت جهانی، از جمله حکمرانی جهانی، انعطاف پذیری دموکراتیک، امنیت آب و هوا و بسیاری از موضوعات دیگر است.
طبق روایت رسانههای فارسیزبان خارج از کشور، «دعوت از «رضا پهلوی» تنها بهصورت غیررسمی مطرح بوده و پس از مشورت با دولت آلمان، تصمیم گرفته شد که این دعوت، رسمی نشود»؛ موضوعی که خود بیانگر پروژه گسترده لابیگری اقلیت پرسروصدا برای حضور در این کنفرانس و اعمال فشار بر نهادهای آلمانی است.
از سویی لغو دعوتها از سوی نهادهای بینالمللی نشان داد که دوران نمایشهای تبلیغاتی و بهرهبرداری رسانهای از چهرههایی مانند او به پایان رسید.
سخنان تند علیه اروپا
نکته قابل توجه دیگر در رابطه با این کنفرانس حضور «جی دی ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا و سخنرانی صریح و تند علیه اروپاییان بود. معاون رئیس جمهور آمریکا، در انتقاد بسیار تندی از اروپا گفته است که بزرگترین تهدید برای این قاره نه از طرف روسیه و چین، بلکه «از درون» سر میزند. ونس از مبارزه اروپاییها علیه اطلاعات نادرست به عنوان محدودیت آزادی بیان و محرومیت احزابی مانند حزب افراطی جایگزینی برای آلمان از طرف اروپا به عنوان غیردموکراتیک انتقاد کرد.
علیرغم اینکه مقامات اروپایی انتظار داشتند معاون رئیس جمهور آمریکا درباره گفتگوهای احتمالی برای پایان جنگ در اوکراین، سخنرانی کند اما او نطق خود را صرف متهم کردن دولتهای اروپایی از جمله انگلیس کرد.
بنابراین کنفرانس مونیخ برای اروپاییان غافلگیرکننده و البته تلخ به پایان رسید و اکنون آنها میبینند که وعده حمایتهای آمریکا در طول سالها از سوی دونالد ترامپ زیر سوال رفته است.
کنفرانس مونیخ زیر سایه ترامپ
سیدرضا صدرالحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری کنفرانس مونیخ، اظهار داشت: کنفرانس مونیخ یکی از کنفرانسهایی است که کشورهای متعدد در آن در سطوح گوناگون کارشناسی برای بررسی اوضاع امنیتی جهان در آن حضور دارند.
وی ادامه داد: امسال شرایط ویژه ای در کنفرانس مونیخ وجود داشت و آن هم تأثیر گذاری حضور ترامپ در کاخ سفید بر روی موضوعات مورد اهمیت برای اروپاییان با محوریت جنگ اوکراین بود. نباید فراموش کنیم، در سالهای گذشته بخش عمدهای از گفتگو ها در این کنفرانس حول محور پایان یافتن جنگ اوکراین با پیروزی اوکراین و حتی حضور این کشور در اعضای ناتو مطرح بود.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: کنفرانس اخیر کنفرانسی بود که چند ویژگی داشت؛ یکی اینکه این بار هم همچون سال گذشته از اپوزیسیون ایران دعوت نشده بود، البته دعوت از اپوزیسیون برای ایران اهمیتی نداشته و نخواهد داشت.
صدرالحسینی ادامه داد: ویژگی دیگر این کنفرانس، حضور معاون رئیس جمهور آمریکا و بیان بسیار روشن و شفاف وی در خصوص سیاست خارجی آمریکا در قبال اتحادیه اروپا بود. معاون رئیس جمهور بخش قابل توجهی از انتظارات کشورهای اروپایی رو برآورده نکرد و تندتر و رادیکال تر از ترامپ در خصوص موضوعات مرتبط با اروپا سخن گفت. شاید مقامات ارشد اروپایی انتظار نداشتن که برخی از اظهارات ترامپ در دوران بعد از ورود به کاخ سفید را معاون او با این شفافیت بیان کند و بی تعهدی خود را نسبت به سرنوشت امنیتی اروپا به این شکل بیان کند.
وی با اشاره به گفتگوی ترامپ و پوتین، عنوان کرد: اروپاییان انتظار داشتند اگر قبل از گفتگو مورد مشورت قرار نگرفته بودند اما در این کنفرانس مفادی از این گفتگو بیان شود که این اتفاق هم نیفتاد و معاون رئیس جمهور آمریکا در این سخنرانی با صراحت از عدم حمایت آمریکا از اوکراین و عدم اجازه ورود این کشور به ناتو و افزایش پرداخت هزینههای امنیتی توسط کشورهای اروپایی و در نهایت جدا نمودن موضوعات مورد علاقه اروپا سخن گفت.
کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: نتیجه این کنفرانس بر خلاف آنچه که مقامات اروپایی انتظار داشتند کاملاً بر علیه آنها بود و حتی در جمع بندی این کنفرانس نماینده اروپا مجبور به بروز احساسات خود به صورت گریه شد و اینکه ما سالهای سال امنیت و اقتصاد خود را به آمریکا گره زده بودیم و امروز متوجه شدیم آمریکا اهمیتی به خواستههای ما نداشته است و ما باید برای توسعه اقتصادی و امنیت خویش فکر دیگری داشته باشیم.