غول نفتی از رها کردن نفت پشیمان شد
به گزارش ایسنا، اکوئینور که در سال ۲۰۱۸، نام خود را از «استات اویل» تغییر داد، هفته جاری اعلام کرد که قصد دارد تولید سوختهای فسیلی را افزایش دهد و هزینهها بر روی انرژیهای تجدیدپذیر را نصف کند. آندرس اوپدال، مدیرعامل اکوئینور گفت: هدف این شرکت، ایجاد ارزش برای سهامداران در دهههای آینده است.
بر اساس اهداف جدید، این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، معادل ۲.۲ میلیون بشکه نفت در روز تولید کند که ۱۰ درصد بیشتر از انتظارات قبلی است.
همزمان، این شرکت هدف خود را برای ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر از هدف قبلی ۱۲ تا ۱۶ گیگاوات، به ۱۰ تا ۱۲ گیگاوات کاهش داد. سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر و سایر فناوریهای کم کربن، بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷، از حدود ۱۰ میلیارد دلار قبلی، بدون احتساب تامین مالی پروژه، به پنج میلیارد دلار کاهش مییابد.
مدیرعامل اکوئینور، در حالی که این شرکت نتایج خود را برای سال ۲۰۲۴ منتشر کرد، گفت: اکوئینور برای رشد بیشتر و بازده سهامداران رقابتی، موقعیت خوبی دارد. وی افزود که این گروه، اکنون انتظار دارد جریان نقدی آزاد قویتری داشته باشد که با دارایی عالی، کاهش چشمانداز سرمایهگذاری برای راهحلهای انرژیهای تجدیدپذیر و کم کربن و بهبود هزینه در سراسر تشکیلاتش، به دست میآید.
اوپدال گفت که جهت گیری استراتژیک کلی شرکت تغییر نکرده است و همچنان قصد دارد تا سال ۲۰۵۰، به هدف صفر کردن آلایندگی برسد. این شرکت همچنان به کاهش انتشار گازهای گلخانهای از تولید خود ادامه میدهد و کسبوکار سودآوری در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و راهحلهای کم کربن ایجاد میکند.
این اقدام اکوئینور پس از آن صورت میگیرد که شرکتهای شل و بریتیش پترولیوم، برنامههای خود برای متنوع سازی فعالیت از سوختهای فسیلی را تحت فشار سهامداران برای سوددهی در سطح نفت و گاز، تعدیل کردند.
تحلیلگران انتظار دارند که بریتیش پترولیوم هدف خود برای ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ را در ماه جاری تعدیل کند.
ویتول که بزرگترین شرکت بازرگانی انرژی مستقل در جهان است، هفته جاری اعلام کرد که تقاضای جهانی برای نفت، حداقل تا سال ۲۰۴۰ کاهش نخواهد یافت، در حالی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، ماه گذشته متعهد شد برای بهرهبرداری از منابع نفتی کشور، از سیاست حفاری حداکثری حمایت کند.
بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، تصمیم اکوئینور پس از آن اعلام شد که این شرکت در اکتبر اعلام کرد که نزدیک به ۱۰ درصد از سهام شرکت اورستد که بزرگترین توسعه دهنده بادی فراساحلی جهان است را خریداری میکند. با این اقدام، اکوئینور با هزینه کمتری، به اهداف انرژی های تجدیدپذیر خود میرساند تا اینکه بخواهد چنین ظرفیتی را از اول ایجاد کند.
انتهای پیام