علمی‌ و دانشگاهی > صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی

راهبرد رسانه‌های خاورمیانه و اروپا در یک پروژه مشترک



به گزارش ایسنا، رقیه محمدی، پژوهشگر حوزه علوم سیاسی در شصت و چهارمین نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی با عنوان «بررسی راهبردی عملیات رسانه‌ای در کریدور ترانزیتی آیمک (IMEC)؛ افکار عمومی منطقه و همکاری با اسرائیل» که امروز در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، گفت: پژوهش من بررسی نقش رسانه‌های سه کشور روسیه، مصر و یونان در پروژه همکاری بین‌المللی زیرساخت رسانه است که هدف آن تقویت ارتباطات و همکاری بین این کشورهاست.

وی افزود: در کشور روسیه، رسانه‌ها تحت نظارت شدید دولت قرار دارند؛ در حالی که رسانه‌های یونان با چالش‌های اقتصادی بیشتری روبرو هستند و استقلال بیشتری نسبت به دو کشور دیگر دارند.

این پژوهشگر تصریح کرد: اهمیت این پروژه در استفاده هدفمند از آن برای منافع ملی و تقویت هویت فرهنگی کشورها نهفته است.

محمدی در ادامه توضیح داد: شبکه‌های خبری سه کشور شامل رسانه‌های دولتی و خصوصی متفاوتی هستند؛ به عنوان مثال، در روسیه شبکه RT پروژه را به عنوان گامی برای تقویت زیرساخت‌های تجاری و حمل و نقل معرفی کرده است.

وی همچنین به نقش روزنامه الاهرام در مصر اشاره کرد و گفت: این رسانه به ارتقای موقعیت مصر در پروژه‌های بین‌المللی می‌پردازد و شبکه الجزیره النق بر فرصت‌های ارتقای کشور مصر در این پروژه تاکید دارد.

این پژوهشگر افزود: شبکه‌های یونانی چون اسکای تی‌وی و ای‌تی‌وان نیز نظراتی در مورد جنبه‌های اقتصادی این پروژه ارائه کرده‌اند.

محمدی با بیان راهبردهای رسانه‌ای گفت: یکی از این راهبردها تغییر نگرش نسبت به اسرائیل است. در جوامعی که اسرائیل به عنوان دشمن یا رقیب شناخته می‌شود، رسانه‌ها سعی دارند تا آن را به عنوان شریک اقتصادی یا علمی معرفی کنند.

وی ادامه داد: تاکید بر تحصیلات مشترک و توجیه همکاری با اسرائیل به عنوان یک استراتژی امنیتی، یکی دیگر از این راهبردهاست.

این پژوهشگر افزود: کنترل گفتمان رسانه‌ای نیز از طریق سانسور، بخشی از تلاش دولت‌ها برای ایجاد تصویری مثبت از این همکاری است.

محمدی عنوان کرد: این پروژه با پتانسیل بالا برای ارتقای سیستم اطلاع‌رسانی و ارتباطی ممکن است با چالش‌هایی همراه باشد، ولی از طریق سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و آموزش نیروی انسانی، می‌تواند نقش مهمی در هدایت افکار عمومی ایفا کند.

وی در پایان تصریح کرد: روابط اسرائیل با کشورهای درگیر پروژه می‌تواند فرصتی برای تعاملات اقتصادی و دیپلماتیک جدید باشد و اسرائیل به دنبال تقویت جایگاه خود به عنوان یک بازیگر کلیدی در این پروژه است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا