دانش و فناوری > فناوری های نوین

برنامه دولت برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها با تکیه بر دانش بنیان‌ها



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین صبح امروز دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، با هدف رونمایی از محصولات دانش‌بنیان تولید بار اول و بازدید از محصولات و دستاوردهای فناورانه ارائه شده در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی پارس جنوبی وارد عسلویه شد.

افشین در حاشیه رونمایی از محصولات دانش‌بنیان تولید بار اول گاز که در مجتمع گازی پارس جنوبی صورت گرفت، با اشاره به پیشرفت‌های بسیار خوبی که در ساخت محصولات دارای پیشرفتگی و پیچیدگی فناورانه مورد نیاز صنایع نفت و گاز صورت گرفته است، بیان کرد: خوشبختانه امروز بخشی از نیازهای این صنایع با تولید بار نخست در داخل کشور برطرف شده است؛ رویکرد معاونت علمی ریاست جمهوری، حمایت از تولید محصولات دانش‌بنیان و ارائه خدمات فناورانه‌ای است که در رقابت با سایر محصولات مشابه داخلی و خارجی، از کیفیتی بالاتر و مزیت‌های نسبی بیشتری برخوردار باشند. در مسیر حمایت از تولید بار اول، رویکرد انحصاری وجود ندارد و تمام شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌توانند در مسیر تولید بار اول و توسعه فناوری و ارتقای محصولات بار اول تولیدشده، سهیم باشند.

وی، با اشاره به این‌که پیوند صنایع نفت و گاز با شرکت‌های دانش‌بنیان، می‌تواند ضمن تحول در بهره‌وری، به کاهش وابستگی کشور به واردات بیانجامد، افزود: به نظر من مهم‌ترین اولویتی که باید امروز به کمک دانش‌بنیان‌ها در مسیر آن حرکت کنیم، نوآوری در فرآیندها است. بر همین اساس، شرکت‌های دانش‌بنیانی که در فرآیندهای صنایع نفت و گاز تحولی نوآورانه ایجاد کنند، شناسایی و از پیوند این نوآوری‌ها به صنایع مخاطب، حمایت می‌کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، با اشاره به استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای کمک به ارتقای بهره‌وری و مدیریت مصرف تولیدات نفت و گاز، عنوان کرد: باید با کمک محصولات دانش‌بنیان و فرآیندهای فناورانه و نوآورانه‌ای که به مدیریت منابع و بهینه‌سازی مصرف کمک می‌کنند، تولیدات را به مسیر خلق ارزش افزوده و ثروت ملی هدایت کنیم، به طوری که بخشی از ظرفیت تولیدات گاز در صنایع ثروت‌ آفرین هدایت شود و صادرات را ارتقا بخشیم.

افشین، با اشاره به حمایت دولت از ارتقای بهره‌وری در منابع انرژی به کمک محصولات و راهکارهای نوآورانه، عنوان کرد: دولت چهاردهم در نظر دارد با کمک مردم و تکیه بر نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان، تمهیداتی اتخاذ کند که مصرف انرژی در ساختمان‌ها، صنایع و بخش تولید، به طور جدی به سمت بهینه‌سازی و حداکثر بهره‌وری پیش برود. تحقق مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان‌ها با هدف کاهش اتلاف انرژی، از اولویت‌هایی است که دولت تلاش می‌کند با اجرای دقیق آن، به بهینه‌سازی مصرف و ارتقای بهره‌وری منابع انرژی کمک کند.

معاون علمی رییس جمهور، با اشاره به رونمایی از محصولات دانش‌بنیان ساخت بار اول مورد نیاز صنایع نفت و گاز، گفت: محصولاتی که امروز رونمایی شدند، جزو ‌محصولات دارای فناوری بالا و به اصطلاح، های‌تک هستند و معاونت علمی ریاست جمهوری، با همکاری شرکت گاز و مجموعه پارس جنوبی از تولید و تجاری‌سازی این محصولات دانش‌بنیان، حمایت کرده است. اعتماد به توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان و اطمینان به کارآمدی این محصولات، مهم‌ترین دستاورد این همکاری است که زمینه را برای ورود محصولات ساخت داخل به صنایع فراهم می‌کند. هر کدام از این محصولات، دارای ویژگی‌های بسیار پیچیده و خاصی هستند. شرکت‌های دانش‌بنیان با کمک قانون جهش تولید دانش‌بنیان برای تولید بار اول، امروز محصولاتشان به ثمر رسیده و در پالایشگاه استفاده می‌شود.

افشین ادامه داد: مهم‌ترین حمایت از شرکت‌های تولیدکننده محصولات پیشرفته صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، اعتماد به این شرکت‌ها و ایجاد فرصت‌های زیرساختی و قانونی برای تولید و تجاری‌سازی این محصولات است. باید این حمایت صورت بگیرد تا ضمن رسوخ فناوری بالا و افزایش بهره‌وری، ارتقا در فرآیندها اتفاق بیفتد.

بازدید از شانزدهمین نمایشگاه نفت و گاز پارس جنوبی

معاون علمی رییس جمهور همچنین در ادامه این سفر یک روزه با حضور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی عسلویه، از محصولات دانش‌بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بازدید کرد.

افشین، ضمن گفت و گو با فعالان این شرکت‌ها و آشنایی با توانمندی‌های فناورانه‌شان، در خصوص حمایت‌ها و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با صنایع مخاطب، نکاتی را مطرح کرد.

این نمایشگاه با حضور بیش از ۱۲۰ شرکت فعال در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای تخصصی این حوزه، از ۱۴ تا ۱۷ بهمن‌ماه در عسلویه، زمینه را برای نمایش توانمندی‌های دانش‌بنیان در این صنعت فراهم می‌کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا