حریت: اوجالان در اواسط فوریه خواهان انحلال پ.ک.ک میشود
به گزارش ایسنا، این روزنامه اعلام کرد که در ۱۵ فوریه جاری که بیست و ششمین سالگرد بازداشت عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) است، اوجالان درصدد انحلال این حزب و دعوت از افراد مسلح آن برای زمین گذاشتن سلاحهایشان است.
روزنامه حریت اطلاعات مشابهی را از منابع حزب کردی «دیم» و همچنین از سخنان مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) در خصوص زمان اعلام این امر در سالگرد بازداشت اوجالان نقل کرد.
حریت گزارش داد که پیشبینی میشود این پیام و دعوت از طریق یک فایل تصویری با صدا و چهره اوجالان انجام شود و حضور یک مسئول دولتی در کنار او نیز باعث میشود این پیام به صورت قدرتمندتر فرستاده شود.
اما این روزنامه گزارش داد که مسئولان دولتی و منابع رسمی به این مسئله اشاره کردند که دولت ترکیه ترجیح میدهد که اعلام این امر از طریق یک متن مکتوب آشکار و شفاف صورت بگیرد.
منابع عنوان داشتند که این دعوت به صورت فراگیر خواهد بود و منجر به انحلال تمامی گروههای مرتبط با پ.ک.ک با تمامی اسامی مختلف آنها در ترکیه و در خارج از آن همچون در قندیل، سوریه و اروپا میشود و شامل تمامی عناصر این حزب میگردد و تمرکز بر اوضاع در سوریه خواهد بود که یگانهای مدافع خلق کرد در آنجا فعالیت دارند و این دعوت پیام آشکاری به آنها خواهد بود.
عبدالله اوجالان در ۱۵ فوریه ۱۹۹۹ طی یک عملیات مشترک اطلاعاتی میان ترکیه و چند کشور دیگر در نایروبی، کنیا دستگیر شد. اوجالان پس از دستگیری به ترکیه منتقل شد و در دادگاه به اتهام تروریسم، شورش مسلحانه علیه دولت ترکیه و مسئولیت در کشته شدن هزاران نفر محاکمه شد. او ابتدا به اعدام محکوم شد، اما پس از لغو مجازات اعدام در ترکیه در سال ۲۰۰۲، حکم او به حبس ابد تغییر یافت.
اوجالان به موارد زیر متهم شده است: رهبری گروهی مسلح که با دولت ترکیه جنگیده و به دنبال جداییطلبی بوده است؛ طراحی و اجرای حملات مسلحانه که منجر به مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر، از جمله سربازان، غیرنظامیان و نیروهای امنیتی، شده است؛ تأمین مالی تروریسم و همکاری با شبکههای بینالمللی برای پیشبرد اهداف پکک.
اوجالان از زمان دستگیری تاکنون (بیش از ۲۵ سال) در زندان جزیره ایمرالی در دریای مرمره نگهداری میشود. او در انزوای شدید به سر میبرد و تنها ارتباط او با دنیای بیرون از طریق وکلای مدافع و برخی اعضای خانوادهاش بوده است.
از زمان تأسیس پکک، درگیریهای مسلحانه میان این گروه و دولت ترکیه باعث بیثباتی و تلفات انسانی بسیاری شده است. این درگیریها عمدتا در مناطق کردنشین جنوب شرق ترکیه متمرکز بوده، اما در برخی مقاطع، به شهرهای بزرگ هم کشیده شده است. با وجود چندین دوره آتشبس و مذاکرات صلح، از جمله تلاشهای سالهای ۲۰۱۲-۲۰۱۵، این مناقشه همچنان ادامه دارد.
مسئله کردها در ترکیه به دلیل پیچیدگیهای سیاسی، قومی و ژئوپلیتیکی، همچنان یکی از چالشهای اصلی این کشور محسوب میشود. با وجود دستگیری اوجالان، پکک همچنان فعالیت دارد و این مناقشه بدون راهحلی پایدار باقی مانده است.
انتهای پیام