پای ریزگردها به شهر اکسیژن رسید؛ درخواست از قوه قضاییه برای تعطیلی معادن مرزن آباد
به گزارش خبرنگار مهر، معادن مختلفی در منطقه مرزن آباد شهرستان چالوس فعالیت دارند و صدور مجوزهای بی رویه، مایه گلایه شهروندان و اهالی شده است.
صادق رحمتی همیار طبیعت در این زمینه در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه امروزاننقاد اصلی ما و همه مردم مرزن آباد و اهالی روستای چنس خطاب به رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور این است که مرزن آباد، کریدور ورودی مردم و مسافران به شهر صنعتی، معدنی و کارخانجاتی تبدیل شده است، افزود: به دلیل وزش باد منطقه دچار گرد و خاکها و ریزگردها است و در رینگ مبارزه معدن و طبیعت به هیچ عنوان برای ایجاد معدن از محیط زیست استعلام نمیشود.
وی ادامه داد: حدود ۱۰ سال است که برای استقرار صنایع و کارخانجات و معادن از محیط زیست استعلام صورتت نمیگیرد.
رحمتی به وجود منطقه حفاظت شده البرز و رودخانه چالوس و ذخیرهگاه زیست کره زربین اشاره کرد و افزود: فواصل معدنی باید مطابق با ضوابط و قوانین باشد در حالی که این ضوابط و قوانین در منطقه رعایت نشده است.
رحمتی با بیان اینکه در کنار جاده و رودخانه مجوز دهها معدن صادر میشود، افزود: وقتی مجوزها در پشت کامپیوتر صادر میشود شاهد بهرهبرداری غیراصولی و غیر ایمن هستیم و خطر سقوط سنگهای معلق جان مسافران را تهدید میکند.
رحمتی پسماند معدن را از دیگر مشکلات ذکر کرد و گفت: حوضچههای ترسیب پسماند و معادن تعریف نمیشود و چرا معدنی که ۳ هکتار مجوز دارد به ۲۵ هکتار و یا ۴۰۰ هکتار تبدیل میشود.
وی با تاکید بر اینکه در کنار صدور مجوز باید طبیعت را دید، افزود: در سازمان جنگلها و آبخیزداری شورای تعاملی درست شد که این شورا اقدام به واگذاری منابع طبیعی میکند در حالی که شورای تعامل چنین وظیفهای را ندارد.
سحرخیز رئیس اداره محیط زیست چالوس نیز گفت: طبق قوانین و مقررات برای صدور مجوز اکتشاف و پروانه بهره برداری در عرصههای تحت مدیریت محیط زیست باید استعلام صورت گیرد درحالی که اکنون استعلامی صورت نمیگیرد.
وی خواستار رعایت قانون و جلوگیری از صدور مجوز معدنی به دلیل اشباع آن در منطقه شد.