استان ها > خراسان رضوی

پویش «در نجف» و ایجاد پیوند بین دانش‌آموزان ایران و جهان اسلام



فاطمه سلیمی ۲۰ دی‌ماه، در افتتاحیه و رونمایی از پوستر پویش ملی «در نجف» اظهار کرد: پویش ملی در نجف، ابتکار ارزشمندی است که توسط  دانش‌آموزان به ثمر رسیده است. بنده نیز پس از صحبت‌های جناب آقای اکبرپور از روز گذشته در جریان این فعالیت قرار گرفتم. در جلسه ای که در آن حضور داشتم، به این فکر می‌کردم که چه اقدامات دیگری می‌توان در راستای تکمیل این پویش انجام داد.

عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر مشهد گفت: شورای شهر و شهرداری مشهد آمادگی کامل خود را برای همکاری با شما اعلام می‌دارند. جناب آقای باقری نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌اند و ما در حوزه‌های آموزشی، به‌ویژه آموزش و پرورش و دانش‌آموزان، آماده هرگونه همکاری هستیم. ما در شورای شهر کاملاً در خدمت شما خواهیم بود.

 وی افزود: با توجه به اینکه این پویش ملی شده است، خواهشمندم نگاه بین‌المللی و جهان اسلام را نیز در نظر بگیرید. این اقدام می‌تواند پیوندی میان دانش‌آموزان ایران و دانش‌آموزان جهان اسلام ایجاد کند. با توجه به ارتباطاتی که در حوزه بین‌الملل داریم، می‌توانیم در این زمینه نیز به شما کمک کنیم و دامنه این پویش را گسترش دهیم. ما در خدمت شما هستیم تا این موضوع در میان شیعیان و در جهان اسلام مطرح شود.

سلیمی تصریح کرد: در شورای اجتماعی محلات، مصوبه‌ای در کمیسیون بانوان به تصویب رسید که به موجب آن نوجوانان به عضویت شورای اجتماعی محلات در می‌آیند. این اقدام در جلساتی که با مردم داشتیم شکل گرفت. هدف از این کار، استفاده از ظرفیت و ایده‌های نوجوانان در مدیریت شهری است. با این کار، می‌توانیم دانش‌آموزان مستعد و توانمند را به عنوان اعضای شورای اجتماعی محلات جذب کنیم و ایده‌های آن‌ها را برای مدیریت شهری به کار بگیریم.

وی اضافه کرد: به این ترتیب، دختران خودشان در تصمیم‌گیری برای شهر سهیم خواهند بود و ایده‌های آن‌ها اجرایی خواهد شد. این اقدام، حلقه مفقوده در بررسی رده‌های کودک و بزرگسال در مدیریت شهری است و ان‌شاءالله با این اتفاق، بچه‌ها خود در مدیریت شهری نقش خواهند داشت.

عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده بیان کرد: موضوع دیگری که برایم اهمیت ویژه‌ای دارد، مادران اهل بیت است. به نظر من، این موضوع مغفول مانده است. حتی در نامگذاری خیابان‌های شهر نیز نامی از مادران اهل بیت دیده نمی‌شود و دختران ما با این سیر آشنایی ندارند.

وی گفت: پیشنهاد می‌کنم پویشی با عنوان “شهر بانو” راه‌اندازی کنیم که به سیره و منش مادران اهل بیت بپردازد و افراد تمدن‌ساز را معرفی کند. ما نام‌گذاری بوستان‌های بانوان به نام شهربانو، مادر امام سجاد (ع)، در دستور کار قرار دادیم این پویش باید با زبان‌های مختلف، الگوهای مختلف از زنان توانمند، کارآفرین و متخصص را معرفی کند تا دختران ما الگوهای مناسبی داشته باشند. امروزه هویت دختران و پسران ما نیازمند چنین الگوهایی است.

سلیمی اظهار کرد: در حال حاضر، ما بانوان توانمندی داریم که در عرصه‌های مختلف فعال هستند، از جمله مدیرعامل کارخانه‌ها، دانشجویان دکترا و مادرانی که فرزندان نخبه تربیت کرده‌اند. این افراد باید به دختران ما معرفی شوند.

وی افزود: امیدوارم پویش در نجف به برکت نام امیرالمومنین و مادر ایشان، فاطمه بنت اسد، با بخش‌های مختلفی آغاز به کار کند. ما نیز در این راه همراه شما خواهیم بود. من اعتقاد دارم که خادمی امام رضا (ع) تنها به تشویق در حرم ایشان محدود نمی‌شود، بلکه هر کسی که در هر جایی به نیت اهل بیت کمک کند، قطعاً از خادمان ایشان خواهد بود.

در ادامه مرتضی کریمی، معاون برنامه‌ریزی اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: پویش «در نجف» تلاشی برای پیوند دادن دانش‌آموزان امروز با دریای بیکران معارف و محتوای مرتبط با حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی‌طالب (ع) است.

وی گفت: در آستانه میلاد فرخنده حضرت علی (ع)، با مراجعه به بیانات گهربار ایشان در نهج‌البلاغه، فصاحت، بلاغت و ژرفای فرهنگی و تربیتی این کتاب ارزشمند، ضرورت فعالیت‌هایی با محوریت شخصیت و آموزه‌های حضرت علی (ع) را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

معاون برنامه‌ریزی اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، با تأکید بر طراحی این پویش با هدف ایجاد حرکتی جذاب و فراگیر، بیان کرد: در این پویش، با محوریت قرار دادن دانش‌آموزان و تحت هدایت مربیان ارجمند، دانش‌آموزان به عنوان پیشگامان و مجریان اصلی این حرکت ایفای نقش خواهند کرد.

وی تصریح کرد: هنگامی که دانش‌آموزان وارد عرصه فعالیت می‌شوند و خود را در کانون توجه قرار می‌دهند، فعالیت‌ها هماهنگ‌تر و اثربخش‌تر خواهند بود. قطعاً با استعانت از امام رئوف، حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، این حرکت با نیت‌های پاک دانش‌آموزان، مربیان و همکاران، تقویت شده و تداوم خواهد یافت.

کریمی ضمن قدردانی از تلاش‌های معاونت پرورشی و فرهنگی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه، ابراز امیدواری کرد که این پویش با حمایت همه‌جانبه، گامی مؤثر در ترویج فرهنگ علوی و تربیت نسل آینده باشد.

وی همچنین با اشاره به منابع غنی فرهنگی همچون نهج‌البلاغه و قرآن، خاطرنشان کرد: این پویش با اتکا به منابع معتبری چون نهج‌البلاغه تهیه و اجرا می‌شود و می‌تواند به عنوان منبعی قابل اعتماد برای معلمان و دانش‌آموزان مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا