بیش از ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشور را تولید میکنیم
غلامرضا گلمحمدی امروز، ۳۰ آبانماه در مراسم رونمایی از واکسن تیلریوز گاوی (واریته فارس) که برای نخستین بار در جهان در مؤسسه سرمسازی راضی شعبه شیراز تولید شده است، با اشاره به تدوین و تصویب سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی کشاورزی در سال گذشته برای اولین بار در کشور، از تولید بیش از ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشاورزی توسط این سازمان خبر داد و گفت: ارقام اصلاحشده موسسه تحقیقات اصلاح بذر و سلامت غذا نیز توسط مؤسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات تولید میشود.
وی با بیان اینکه ۷ واکسن از ۱۱ واکسن موجود در سبد واکسیناسیون اجباری کشور متعلق به موسسه رازی است، افزود: همه این موارد باعث شده است که سازمان تات، نهادی اثرگذار شمرده شده و فعالیتهای آن قابل دفاع باشد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سازمان تات با ۳۴ موسسه تحقیقات کشاورزی و ۲۸۵ ایستگاه تحقیقاتی و بالغ بر ۳۰۰ پایگاه و مزرعه تحقیقاتی سازمانی اثرگذار است.
گلمحمدی با تأکید بر نقش نیروی انسانی در فعالیتهای علمی و پژوهشی گفت: منابع انسانی قلب سیستم هستند و بدون آنها هیچ فعالیتی قابل انجام نیست، اما متأسفانه در بسیاری از استانها به اراضی مؤسسات تحقیقاتی و ایستگاههای ما در شهرستانها نگاه مسکنسازی و کارخانهسازی دارند، درحالیکه این اراضی باید در راستای دانشبنیان کردن بخش کشاورزی به کار گرفته شوند.
وی با اشاره به تأسیس موسسه رازی در زیرمجموعه سازمان تات، پس از فراگیری طاعون گاوی، گفت: این موسسه توانسته است بحرانهای مرتبط با بیماریهای دامی را کنترل کند. اگر امروز بیماریهایی نظیر دیفتری، کزاز، سرخجه و سیاهسرفه کنترل شدهاند، این دستاوردها از افتخارات موسسه رازی است.
گلمحمدی در ادامه به نقش موسسه رازی در دوران همهگیری کرونا پرداخت و بیان کرد: موسسه رازی بر اساس وظایفی که سازمان تات در امنیت و سلامت جامعه بر عهده دارد، توانست برای اولین بار در جهان، واکسن استنشاقی کووید-۱۹ را تولید کند. این دستاورد هم به سلامت جامعه کمک کرد و هم نیمنگاهی به صادرات واکسن داشت.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به رونمایی واکسن تیلریوز گاوی واریته پارس که برای اولین بار در دنیا تولید شده است، گفت: این دستاورد نشان میدهد که ما توانایی انجام چنین اقدامات مهمی را داریم و شعار « ما میتوانیم» را به مفهوم واقعی متبلور کرد.
انتهای پیام