استان ها > قم

روایتی از استقامت و بردباری شیر دارخوین



شهید محمد جواد دل آذر دوم فروردین سال ۱۳۳۷ در شهر قم متولد شد و در پنج سالگی به مکتب رفت. از همان دوران کودکی همراه با پدرش در نماز جماعت‌های مسجد محلشان شرکت می‌کرد و موفق شده بود با امام نیز ملاقاتی داشته باشد.

از همان دوران کودکی و به دلیل مشکلات مالی که خانواده‌اش با آن درگیر بود مشغول به کار سفالگری شده بود و از همین رو در مدارس شبانه درس می‌خواند. در روزگاری که مردم ایران در برابر رژیم شاهنشاهی قد علم کرده بودند، او یکی از کسانی بود که شجاعانه فعالیت می‌کرد.

شهید محمد جواد دل آذر هم در ناحیه کردستان و هم مدتی در لبنان به مبارزه با عناصر ضد انقلاب و نیروهای صهیونیستی مشغول بود و با آغاز جنگ تحمیلی میان ایران و عراق نیز به سرعت به نیروهایی پیوست که در میدان مبارزه مشغول بودند.

شهید محمدجواد دل آذر در سال ۱۳۵۸ همراه با شهید محمد منتظری، به منظور مبارزه با صهیونیست‌ها به جنوب لبنان مسافرت کرد و شش ماه در آنجا به فعالیت و نبرد دلاورانه با دشمن صهیونیستی پرداخت. شهید دل آذر در سال ۱۳۵۹ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و بعد از گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه مدت به سوی جبهه‌های نبرد شتافت و چندین بار مجروح شد.

فرماندهی عملیات لشگر ۱۷ علی ابن ابیطالب(ع) و حضور در عملیات محرم، رمضان، خیبر، والفجر ۵ و بدر از فعالیت این شهید در دوران دفاع مقدس بود. او همچنین در منطقه عملیاتی «دارخوین» که نخستین عملیاتی بود که در آن حضور پیدا کرده است به عنوان تنها خمپاره زن این منطقه فعالیت می‌کرد و کتابی با نام «شیر دارخوین» در خصوص دلاوری‌های این فرمانده منتشر شده است.

سرانجام پس از سال‌ها تلاش انقلابی، شجاعانه و شرکت در عملیات محرم، رمضان، خیبر، والفجر ۴ و بدر و با مسئولیت‌های گوناگونی همچون فرماندهی محور و عملیات لشکر ۱۷ امام علی ابن ابیطالب(ع)، در ۱۲ اسفند ۱۳۶۴ در عملیات والفجر ۸ در منطقه فاو به شهادت رسید و پس از تشییع باشکوه، در گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) قم به خاک سپرده شد.

بنابر روایت همرزمان شهید جواد دل آذر، ایشان یکی از فرماندهان خوش‌فکر، شجاع، مبتکر و طراح و اسوه‌ی استقامت و بردباری بود، به‌طوری‌که با دیدن منطقه عملیاتی به‌راحتی نقشه عملیات را در ذهن خود مجسم و برای هم‌سنگران بازگو می‌کرد.

یکی از بارزترین خصوصیات اخلاقی این شهید بزرگوار، خوش‌اخلاقی بود که میان تمام هم‌سنگرها زبانزد بود و همین امر در شب‌های عملیات، سبب پیروزی سپاه حق علیه باطل بود. این شهید با تقوا در تمامی عملیات‌ها با شادابی و خوش‌رویی به تقویت روحیه نیروها کمک می‌کرد.

کسانی که شهید دل آذر را می‌شناسند به‌خوبی می‌دانند که وجود افراد خوش‌ذوق و با ایمان مانند ایشان در هر جامعه‌ای برای افراد جامعه نیاز است. امروز ما امنیت موجود در جامعه را مدیون خون شهدایی مانند شهید دل آذر و شهید زین‌الدین هستیم که با نثار خون خود از جان، مال و ناموس این مملکت محافظت کردند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا